sm74 di issues need help

Discussion in '4-Color Offset Presses +' started by CajunCowboy, Jun 12, 2020.

  1. CajunCowboy

    CajunCowboy New Member

    Joined:
    Jun 2020
    Messages:
    4
    Location:
    Dallas
    We are currently running a sm74 di, The press will not boot without the imaging computer. We are using a platesetter so we really do not need the unit. There is a variant code to turn on and off the di portion. When we do it comes up with a dynamic fault red cannot run press. There is no location and nothing in service menu. We really want to disable this. If there is anybody that could help with this issue I am willing to pay a bounty. Thanks in advance.
     
  2. CHOCK

    CHOCK Senior Member

    Joined:
    Dec 2016
    Messages:
    1,738
    Location:
    Managua,Nicaragua
    Hi sir:
    Hope you are well.

    If a malfunction occurs in the initilization phase, the detected Init-Error is displayed on the main control
    panel.

    Press operation is no longer possible.

    Can you send me a Pic what show in the imaging computer??

    In short, you must test first: 1) the power supply in the input of main transforme(primary winding)

    2) secondary winding of the main transformer, must be in 10% of tolerance up of down.

    3) if are o.k test the input and output of the GSM (bridege rectifier for to differents modules of machine) likr +48Vdc for G11+G12, use the schematic diagram.

    Let me know, if you have cptronic compact??

    Blessing
     
  3. mrheidelberg

    mrheidelberg Senior Member

    Joined:
    Jan 2008
    Messages:
    673
    Location:
    United Kingdom
    74
    74 DI will NOT be Cptronic compact
     
  4. PWInc

    PWInc Member

    Joined:
    Sep 2020
    Messages:
    16
    Location:
    Canada
    Was this fixed? What does it show in the screen? What is the software version of CP2000 and IPC version of computer, MC-xx-xx..? Can you share a picture of the problem?
     
  5. CajunCowboy

    CajunCowboy New Member

    Joined:
    Jun 2020
    Messages:
    4
    Location:
    Dallas
    The press will boot just will not let you do anything, No error di error. When we fixed di raid it all works fine.
     
  6. PWInc

    PWInc Member

    Joined:
    Sep 2020
    Messages:
    16
    Location:
    Canada
    I thought you were getting a dynamic test error when you turn off the DI variant code. Again, what is the dyn test error you're getting when the DI variant code is turned off ? What else was done or have been tried to disable the imaging section?
     
  7. CajunCowboy

    CajunCowboy New Member

    Joined:
    Jun 2020
    Messages:
    4
    Location:
    Dallas
    All I want to do is turn off imaging and run free sanding. We use a platesetter now.
     
  8. PWInc

    PWInc Member

    Joined:
    Sep 2020
    Messages:
    16
    Location:
    Canada
    It can be done and was already done before.
     
  9. CajunCowboy

    CajunCowboy New Member

    Joined:
    Jun 2020
    Messages:
    4
    Location:
    Dallas
    Who could I contact?
     
  10. PWInc

    PWInc Member

    Joined:
    Sep 2020
    Messages:
    16
    Location:
    Canada
    I can but I'm in Canada so travel is out. There must be somebody in States that has fine this before. Most ex-Heidelberg electrician must have known this.
     
  11. PWInc

    PWInc Member

    Joined:
    Sep 2020
    Messages:
    16
    Location:
    Canada
    There must be somebody in States that has done this before. Have you asked Heidelberg?
     

  12. Mathew

    Mathew Senior Member

    Joined:
    Apr 2010
    Messages:
    360
    Location:
    Kolding-Denmark
    Are you still struggling with this issue?
     
Loading...