IGen5: Losing connectivity to Fiery after a jam

Discussion in 'Xerox iGen3 & iGen4 Digital Presses' started by Phylex, Jul 12, 2017.

  1. Phylex

    Phylex Member

    Joined:
    Dec 2016
    Messages:
    16
    Location:
    New Hope, ky
    I am running an IGen5 and producing an 11x17 glossy magazine which is also going through our finisher (Bourg stitcher) to make an 8 1/2 x 11 finished magazine. All of a sudden out of nowhere (LOL) every time there is a jam, either in the print engine or the finisher, I am losing connection completely to the Fiery. So far this is only for this job, I've tried a few other simple pamphlet jobs and cause jams which do not lose connection to the RIP.
    I've had extremely good luck with the forum every time so i'm hopeful that someone will help. Thanks for the advise, ahead of time!

    Phylex
     
  2. Milo Wilson

    Milo Wilson Senior Member

    Joined:
    Dec 2007
    Messages:
    355
    Location:
    Arkansas
    Sounds like a fiery software issue. Have you checked for any updates?
     
  3. Phylex

    Phylex Member

    Joined:
    Dec 2016
    Messages:
    16
    Location:
    New Hope, ky
    I spoke with the tech and they tell me that the fiery is fully updated. I will double check that. The weird thing is that nothing else seems to crash other than this job. :/
     
  4. Milo Wilson

    Milo Wilson Senior Member

    Joined:
    Dec 2007
    Messages:
    355
    Location:
    Arkansas
    What is the error code you get on the fiery after the jam on the igen?
     
  5. Phylex

    Phylex Member

    Joined:
    Dec 2016
    Messages:
    16
    Location:
    New Hope, ky
    We are not getting an error code, it just shuts down.
     

  6. bipe

    bipe Member

    Joined:
    Mar 2014
    Messages:
    14
    Location:
    Svendborg, Denmark
    Hi there,
    We got that problem a year ago, or so, on our iGen150. Fiery just loses connection with iGen.
    The solution here was, a few patches/updates for the Fiery, and Command Workstation.
    We got the updates from Xerox Denmark, who has informed EFI about the problem. EFI then created 4-6 patches, which Xerox installed, and it has running really good since.
    Maybe it is the solution for you
     
Loading...

Share This Page