Hi everyone - How to use Man Roland 300 Grapho Metronic ?

Discussion in 'Man Roland Printing Presses' started by Michal_PGN, Jun 7, 2019.

  1. Michal_PGN

    Michal_PGN New Member

    Joined:
    Jun 2019
    Messages:
    2
    Location:
    Poland
    Hi everyone. I have a question about the densitometer, which is on the Roland 300 control table. How do you run this device? Is this a question of software? Our serviceman claims that the device has never been active on our machine. Thank you for your help and apologizing for my English.

    Roland 304 - 1995 year.

    Greetings from Poland
    Michael
     
  2. sergios68

    sergios68 Member

    Joined:
    Jan 2014
    Messages:
    25
    Location:
    Monterrey, Mexico
    there is a test program at main console which is for service, to get access you must go to service, test, F5 menu 2, FDM testprogram, run selftest and post a picture of status in order to see if there is a problem with the densitometer.
    for using the densitometer there is a option CCI at the right side of your foilkeyboard, then choose measurement and the densitometer start to run. you must have the correct colorstrip printed at edge of sheet.
     
  3. sergios68

    sergios68 Member

    Joined:
    Jan 2014
    Messages:
    25
    Location:
    Monterrey, Mexico
    you must use a external keyboard with PS2 connector .....
     
  4. Michal_PGN

    Michal_PGN New Member

    Joined:
    Jun 2019
    Messages:
    2
    Location:
    Poland
    OK thank you for your answer. Tomorrow I'll check if he's done. :)
     

  5. sergios68

    sergios68 Member

    Joined:
    Jan 2014
    Messages:
    25
    Location:
    Monterrey, Mexico
    this is my whatsapp, could be most fast end easy stay in touch...
    Sergio Hernandez
    +52 1 8122126678
     
Loading...