Xpe-09-4042

Discussion in 'Xerox iGen3, iGen4, & iGen5 Digital Presses' started by kiaelise, Jul 1, 2015.

  1. kiaelise

    kiaelise Senior Member

    Joined:
    Nov 2014
    Messages:
    67
    Location:
    Cherry Hill, NJ
    HVPS (Yellow) Over temperature.

    This fault comes and goes. When it comes, nothing can get it to clear. When it goes, it will run for hours until it comes to a stop then its a hit or miss if it will start back up.

    I go in to PSP, I then go to voltage meter and it shows the Yellow Station with a fault, I trigger the composite button, then do an immediate shutdown, switch off all the breakers then start back up.

    It will come back 6 out of 10 times.

    Although the error says over temperature, it isn't really that since the machine will sit all weekend powered off and first thing Monday the same error comes back upon release of the first job.

    This past weekend, I came in Saturday, 4 hours of rinse and repeat and nada. Then I went home without printing a single sheet. I then came in Sunday as a shot in the dark and the machine started right up. Today same issue, won't run, nothing fixes it.

    No telling if my steps are even helping, but I try to do the exact same steps that have brought it back before.
     
  2. kiaelise

    kiaelise Senior Member

    Joined:
    Nov 2014
    Messages:
    67
    Location:
    Cherry Hill, NJ
    I love how my faults are usually the ones with 500 views and no replies lol. This machine will be the death of me.
     
  3. peels

    peels tree killer :)

    Joined:
    Dec 2010
    Messages:
    1,113
    Location:
    southeast iowa, usa
    LOL!!!!


    Mine always has monday errors.

    As far as yours goes, is the ventilation ok? Does someone turn off the a/c while your gone?
     
  4. kiaelise

    kiaelise Senior Member

    Joined:
    Nov 2014
    Messages:
    67
    Location:
    Cherry Hill, NJ
    Error is upon startup. Regardless of temps. I have a "system" to get around it but it rears it's head randomly.
     
  5. B Scott

    B Scott Member

    Joined:
    Nov 2017
    Messages:
    10
    Location:
    Fargo, ND
    Wondering if anyone had any luck with this? I have the 4044 black over temp. Thanks in advance
     
  6. Milo Wilson

    Milo Wilson Senior Member

    Joined:
    Dec 2007
    Messages:
    479
    Location:
    Arkansas
    Does your igen have the new style HVPS pwbs? The ones with the built in fan on the heatsink of the board?
     

  7. B Scott

    B Scott Member

    Joined:
    Nov 2017
    Messages:
    10
    Location:
    Fargo, ND
    We had to get a tech in to replace the transformer, back up and running, thanks!
     
Loading...