Wohlenberg MCS2TV Backgauge Brakes

Discussion in 'Cutters and Trimmers' started by Kagazwala, Jul 29, 2017.

  1. Kagazwala

    Kagazwala Member

    Joined:
    Jun 2017
    Messages:
    5
    Location:
    Pakistan
    Dear All,

    My Wohlenberg MCS2TV Cutter is giving me following problems. It was working fine a week back, but suddenly this issue is comming up

    • The backgauge brakes are not applying in either the brake position of the stick or the auto position.
    • When the machine is turned off the brakes are applied properly i.e. I cannot move the gauge with the hand wheel.
    • When the stick is at auto the LED lights on the main board and the side panel both are showing indications. Also when the stick is at brake the LED lights are responding. But the backgauge is moving with the hand wheel.
    I am really surprised and confused with the situation where the brakes are applying properly when the machine is turned off and the stick movement also shows proper indications.

    I anxiously await your reply in the matter

    Best of my regards
    Kagazwala
     
  2. CHOCK

    CHOCK Senior Member

    Joined:
    Dec 2016
    Messages:
    381
    Location:
    Managua
    Good day Sir:
    Hope you are well.
    I am assuming that all Voltages AC+DC are o.k
    If you did NOT , please do it with a Good DMM tester.
    You are talking about the backgauges brake. problem.
    The brake Y5(170 Line in schematic diag) is controlled by Electronic Relais
    k72(638 line in the schematic diagrams(is controlled by Transistor switches)
    is more faster that mechanical switch.However they are very Susceptible to Spike, Surge in
    the Electrical, is there are Not Efective System Protection like EMI, etc.
    Test if the Voltage to the Coil Y5 +24Vdc, and the Electronic Relais(can be faulty).
    See the Relais:K71 LED h70 is On When the backgauge Advance. +k81 the LED H80 ON When Backgauge Return
    They are Pull in and Out correctly?? Is the contacts o.k?.Clean it, and Not dirty ?
    The phenomon is RESIDUAL+Transistory in Electronic Eng, to due the Spark inside of Electronic Relais(by Capacitor, Resist, Coil, Network,Inside)
    Let me know , if you need more Help Inside.
    Blessing
    superchock@yandex.com
     
  3. CHOCK

    CHOCK Senior Member

    Joined:
    Dec 2016
    Messages:
    381
    Location:
    Managua
    Of course You must Do the following
    test the Gap between Coil and Disk brake.
    1) The coil would be Reheating(inside) None Tester Reveal this Issue.
    2) The disk would be faulty. 3) The springs faulty.
    4) Some loose wiring or connection. Tight.
    Let me know
    Blessing
    superchock@yandex.com
     

  4. CHOCK

    CHOCK Senior Member

    Joined:
    Dec 2016
    Messages:
    381
    Location:
    Managua
    Dear Sir
    Fianlly Did you fix it?
    Is there anything else?
    Let me know.
    Blessing
    superchock@yandex.com
    WhatsApp:+50588611441
     
Loading...

Share This Page