Wohlenberg 92 MCS-2TV - Interruption of Cut Cycle-

Discussion in 'Cutters and Trimmers' started by grafische, Apr 5, 2019.

  1. grafische

    grafische Member

    Joined:
    Mar 2015
    Messages:
    21
    Location:
    Austria/Vienna
    I have following issue on this Wohlenberg cutter:
    When I operate the two push buttons to intialise the cut cycle
    - The hydraulic clamp goes down as it should.
    - The safety bolt solenoid for the knife bar will be released.
    - The electromagnetic clutch which gears the knife bar will be activated.
    Then the knife bar will move just a few cm (approx. 5-10cm not always the same position).

    The knife bar stops and the cut cycle is interrupted. No error message on the screen.
    The pressure from the hydraulic clamp is still activated.
    I have to switch Off- switch On the machine. Activate the clutch via the knife change mode to turn the knife bar manually with the handwheel in the top dead center.

    What i have checked.
    The light barriers.
    The function of the 4 Position switches which are activated on the cam through the cut cycle.
    Activation of contactors K50+K51. They drop down when the knife stops and the Clutch is disengaged. There should be activated through the whole cut cycle.

    Mybe there is somebody who can help me with that issue. Thanks.
     
  2. CHOCK

    CHOCK Senior Member

    Joined:
    Dec 2016
    Messages:
    2,944
    Location:
    Managua,Nicaragua
    1) If your paper cutter the clutch is hydraulic and clamp you must test the Oil level, and refill and bleeding the system
    2) If you machine is NOT totally hydraulic like clutch: please Time adjust from Cams, there difficult matter, is a skill time
    from:"Error and Proof"there are a NOT another condition.
    However you must carefully with Safety Bolt, take out, while you are doing the Lever Cams.
     
  3. Tanveer Hussain

    Tanveer Hussain New Member

    Joined:
    Jun 2017
    Messages:
    2
    Location:
    KSA
    @Mr. Chock,
    Hello Sir, Good day,
    I have wohlenberg 92 cutter model 1982 with mcs-2 tv operational console.
    I have an issue with this cutter and looking for your kind response.
    After power on main power supply, the main motor power on;
    Backguage move fwd/rev correctly.
    But once 500 mm ref point reaches and encoder shows its measurement value, back guage not move backward,
    In this order i checked reverse function contacts from cpu board not get active.
    May i know what could be the reason.

    Note,
    1100 data block free error apears always.
    While entering any program, its appears "program error"

    Regards!
    Tanveer
     
  4. CHOCK

    CHOCK Senior Member

    Joined:
    Dec 2016
    Messages:
    2,944
    Location:
    Managua,Nicaragua
    Hi sir;

    Look for the following;

    LED - Display output of Machine system;

    the control output Relay is displayed

    Output Red LED ON ;

    Brake for backgauge is detached.
     
  5. Tanveer Hussain

    Tanveer Hussain New Member

    Joined:
    Jun 2017
    Messages:
    2
    Location:
    KSA
    Hello Sir,
    Good Day,
    I checked and observed,
    After reaching ref point @ 500 mm
    When i press slow back or fast back,
    H81(rev), H101(Slow), and H72(brake) not gets lit, in this order i checked relay output board, related Red led's not gets lit,
    While inputs green lit gets lit on demand for fwd/rev

    Regards,
     

    Attached Files:

  6. CHOCK

    CHOCK Senior Member

    Joined:
    Dec 2016
    Messages:
    2,944
    Location:
    Managua,Nicaragua
    Hi sir;

    Please reheating the complete board; for Colder+Dry solder joint!

    Good luck
     
  7. andy martin

    andy martin Member

    Joined:
    Aug 2016
    Messages:
    99
    Location:
    bradford po
    Check micro switches at back of machine under the bed. Also check CPU battery. If low parameters may be corrupted
     
  8. CHOCK

    CHOCK Senior Member

    Joined:
    Dec 2016
    Messages:
    2,944
    Location:
    Managua,Nicaragua
    Fix it Sir??

    Let me know, sincerely
     

  9. sergio bacos

    sergio bacos New Member

    Joined:
    Tuesday
    Messages:
    1
    Location:
    Manaus
    I have a problem in a Wohlenberg Cut-Tec 92 in the application "PROGRM.EXE". How can I get this file?
     
Loading...