Speedmaster 74-2PH main motor

Discussion in 'Heidelberg Printing Presses' started by Sabanoh, Mar 13, 2019.

  1. Sabanoh

    Sabanoh New Member

    Joined:
    Mar 2015
    Messages:
    2
    Location:
    Liberia
    Hello,
    I have a speedmaster 74 2ph, 1999. main motor got damaged so i ordered a new one, however, instead of ordering the 22kw (m2.101.3003), i mistakingly ordered the 15kw(m2.101.2003); so i am getting an error code of s-BLT CON 17FC. is there anything i can do to be able to use this motor on my machine, even though i know i will not be able to run the machine at its optimum capacity?
    thank you and best regards.
     
  2. CHOCK

    CHOCK Senior Member

    Joined:
    Dec 2016
    Messages:
    1,304
    Location:
    Managua,Nicaragua
    Dear Sir:
    I will strong recomend you do Not to use that motor with less Capacity, is 22Kw vs 15kw =lack 7KW!
    Ootherwise you will a Lot of inconvenience, the error example is MSK is send signal failure.
    By other side you will have Reheating in many components, c.breaker, fuses, and the itself motor.
    Please Negociated with the factory or company in getting to get the correct size motor.
    Blessing
    superchock@yandex.com
    Mobile+WhatsApp:++505 8861 1441
     
  3. diegoeze

    diegoeze New Member

    Joined:
    Mar 2019
    Messages:
    4
    Location:
    Argentina
    Could you finally solve? It may be probable that the error is in MSK too. You have to know something of electronic ... Let me know
    Cheers
     
  4. OffsetPro

    OffsetPro New Member

    Joined:
    Mar 2019
    Messages:
    1
    Location:
    Canada
    Strongly do not recommend using this drive motor, drive motors for the SM74 are pulse driven and encoded, strong possibility of vibration in main frames after motor runs hot.
     
  5. Sabanoh

    Sabanoh New Member

    Joined:
    Mar 2015
    Messages:
    2
    Location:
    Liberia
    Thank you for the advice.
    does anyone have a motor m2.101.3003 for sale.
    if anyone needs a new 15kw motor, m2.101.2003, please let me know.
    thank you and best regards.
     

  6. diegoeze

    diegoeze New Member

    Joined:
    Mar 2019
    Messages:
    4
    Location:
    Argentina
    All motors have a code resistor , in particular main motor have two resistor code, in the variantcode you have all data stored... Therefore you can't put any motor in any place , for example , you new motor have the same plug conector like the old, to prevent damage in electronics those equipment have a code resistor
    :)
    Good luck mate !
     
    Sabanoh likes this.
Loading...