Ryobi 3404e DI Press Errors

Discussion in 'DI Presses' started by I AM Print, Apr 26, 2021.

  1. I AM Print

    I AM Print New Member

    Joined:
    Apr 2021
    Messages:
    1
    Location:
    Sydney, AU
    Hi guys,

    Recently installed a used 34DI press for short run in house work.
    After replacing the UPS batteries, the PC fired up and managed to play with the software a little bit.

    Following issues would appreciate some help with:

    1. Press is currently bringing back an error code of e-031. I went to section 2-28 of the manual, following the instructions to ensure paper feed drum and CD latches were engaged at the 510* mark on the timing plate. however, couldn't click to access Service Mode to continue with adjustments. If it is needed to set Encoder Point to 0, then again same issue, can't enter code to access Service Mode.
    2. Message "Plate tension is loose. Take-up starts." is continuous. I believe this is blocking me from accessing service mode? This results also in not being able to access
    3.Also press is constantly beeping, which I couldn't find an answer to in the manual.


    Attached video of how press is responding, and couple of pics

     

    Attached Files:

    Last edited: Apr 26, 2021
  2. CHOCK

    CHOCK Senior Member

    Joined:
    Dec 2016
    Messages:
    1,903
    Location:
    Managua,Nicaragua
    Hi sir;

    Try to reset the CPU or Microprocessor in the Motherboard, attached is there the Schematic , how to do it.

    You must look in Internet the Pins schematic for his Microprocessor or CPU.

    Before to do that; 1) test the power supply of Cpu or microprocessor, 2) Clock in Mgz.

     

    Attached Files:

  3. CHOCK

    CHOCK Senior Member

    Joined:
    Dec 2016
    Messages:
    1,903
    Location:
    Managua,Nicaragua
    Please inform me, if is fix it?

    Let me know, sincerely

    Blessing
     
Loading...