R700 stops dead on the run

Discussion in 'Man Roland Printing Presses' started by Obi123, Sep 7, 2023.

  1. Obi123

    Obi123 Member

    Joined:
    Sep 2023
    Messages:
    9
    Location:
    United kingdom
    Hi all I'm getting my R700 1995 stopping dead during the day, as the day gets on its doing it more and more, with the attached errors. Has anyone come across this before

    The machine needs a reboot before restarting again and the longer I leave it between reboots the longer it runs without the error coming back
     

    Attached Files:

  2. Sandeep kumar

    Sandeep kumar Senior Member

    Joined:
    Jan 2018
    Messages:
    124
    Location:
    Gurgaon
    Hello,
    This might be due to some slave card in SPS loop
    Regards
    Sandeep kumar
     
  3. Obi123

    Obi123 Member

    Joined:
    Sep 2023
    Messages:
    9
    Location:
    United kingdom
    Would there be anyway to narrow it down to a specific unit or panel
     
  4. Sandeep kumar

    Sandeep kumar Senior Member

    Joined:
    Jan 2018
    Messages:
    124
    Location:
    Gurgaon
    You have to hangout with every unit
     
  5. Obi123

    Obi123 Member

    Joined:
    Sep 2023
    Messages:
    9
    Location:
    United kingdom
    Which one is the slave cards? I have many spare boards
     
  6. drukman

    drukman Senior Member

    Joined:
    Mar 2016
    Messages:
    307
    Location:
    Bulgaria
    Come on in...
     

    Attached Files:

  7. Obi123

    Obi123 Member

    Joined:
    Sep 2023
    Messages:
    9
    Location:
    United kingdom
    Thank you for your help. On mine the slot number does not have any board .

    It is the moeller computer .

    I'm also now having this error.

    Process bus: measuring console does not send back data
     
  8. manrolandchina

    manrolandchina New Member

    Joined:
    Sep 2023
    Messages:
    2
    Location:
    China
    1995 machine, it should be the CPU1 and CPU2 at the right hand side problem. You can take a photo of them, attach here.
     

  9. Obi123

    Obi123 Member

    Joined:
    Sep 2023
    Messages:
    9
    Location:
    United kingdom

    Correct.

    Both CPUs and power supply seem to be working as usual and when observing it whilst it stops there is no change in the LEDs

    The only change is the red LEDs on the bus board all jump on and then settle.
     
Loading...