R700 Pausing during the inking process.

Discussion in 'Man Roland Printing Presses' started by hiustw, May 24, 2023.

  1. hiustw

    hiustw Member

    Joined:
    Nov 2017
    Messages:
    72
    Location:
    Taiwan
    My Roland 700 printing machine pauses for a moment when inking the third color unit. The other unit don't have this issue. What could be the possible problem?

     
  2. er.bajaj001@gmail.com

    er.bajaj001@gmail.com Member

    Joined:
    Aug 2015
    Messages:
    91
    Location:
    India
    Its not the Press, Its the Ink Touching Roller, the very next Roller from Ink Duct Roller.
    Look for Its Setting.
    +918106666607
     
  3. hiustw

    hiustw Member

    Joined:
    Nov 2017
    Messages:
    72
    Location:
    Taiwan
    Sorry, is this pause caused by a mechanical issue or an electrical issue?
     
  4. er.bajaj001@gmail.com

    er.bajaj001@gmail.com Member

    Joined:
    Aug 2015
    Messages:
    91
    Location:
    India
    Hope You’re talking about the Line on roller coming after a Interval, of course it’s a Mechanical Issues.
     
  5. drukman

    drukman Senior Member

    Joined:
    Mar 2016
    Messages:
    296
    Location:
    Bulgaria
    I don't see anything wrong in the video. Is the machine with or without temperature control?
    And look in the settings. Whether duktor reverse is set or not. If it is set to 0 or very small, it looks like a stop.
     
    matthias76 likes this.
  6. hiustw

    hiustw Member

    Joined:
    Nov 2017
    Messages:
    72
    Location:
    Taiwan
    This R700 has temperature control, but it has been abandoned and not used for a long time. However, only the third unit experiences noticeable pauses or interruptions during the ink printing process, while the other color stations run smoothly.
     
  7. drukman

    drukman Senior Member

    Joined:
    Mar 2016
    Messages:
    296
    Location:
    Bulgaria
    How reverse movement is set?
     
  8. hiustw

    hiustw Member

    Joined:
    Nov 2017
    Messages:
    72
    Location:
    Taiwan
    YES,How to set it?
     
  9. drukman

    drukman Senior Member

    Joined:
    Mar 2016
    Messages:
    296
    Location:
    Bulgaria
    Menu "DR Forval" (preselection), F9 Kennlinien Einstellungen, F4, Farbwerk, Ruechdrehender Farbduktor, + or -. Normal set is 10mm. ,
    every 40s.
     

  10. hiustw

    hiustw Member

    Joined:
    Nov 2017
    Messages:
    72
    Location:
    Taiwan
    Okay, I will give it a try as you suggested.
     
Loading...