Problem with UVM 4

Discussion in 'Heidelberg Printing Presses' started by Ivan Iliev, Feb 29, 2024.

  1. Ivan Iliev

    Ivan Iliev Member

    Joined:
    Feb 2024
    Messages:
    5
    Location:
    Macedonia
    Hello everyone. I have a issue with the UVM 00.781.3856 board for the inverter of the main motor. The problem started when the 3 zener diodes burned out when the brake relay is off for some reason. When the brake is manual moved the relay is functioning without issue. But when the motor is started from the comand control after 3 rotations the relay clicks and the zener diodes burn again... Any help is usefull. Sorry for my bad english.
    Kind Regards
     

    Attached Files:

    • 2.jpg
      2.jpg
      File size:
      202.7 KB
      Views:
      43
    • 3.jpg
      3.jpg
      File size:
      133.6 KB
      Views:
      43
  2. Adil

    Adil Senior Member

    Joined:
    Nov 2021
    Messages:
    904
    Location:
    Casablanca
    Hi sir ,
    check break ressort and dirty ,remove, clean it and try again if the probleme dont be done , change the break
     
  3. Ivan Iliev

    Ivan Iliev Member

    Joined:
    Feb 2024
    Messages:
    5
    Location:
    Macedonia
    The break is OK .. there is no - 48V from the transistor and this is the problem from burning the diodes. The problem is from the UVM PCB. All the voltages are OK but some signal is not going to the BUZ21 transistor on the UVM board. :(
     
  4. Adil

    Adil Senior Member

    Joined:
    Nov 2021
    Messages:
    904
    Location:
    Casablanca
    Olease share with me the error message on your cp2000 and what the machine's name
     
  5. Ivan Iliev

    Ivan Iliev Member

    Joined:
    Feb 2024
    Messages:
    5
    Location:
    Macedonia
    Hello Adil, these are the messages that appear on the PC. But I put manual contactor for the brake and it works but the contacor is damaged , so my thougts are that it pulls a lot off amps. If you suggest on something I am all ears.
     

    Attached Files:

  6. Adil

    Adil Senior Member

    Joined:
    Nov 2021
    Messages:
    904
    Location:
    Casablanca
    Please send me screen error message ,
    And try to check the breakmechanical parts , remove clean and check springs
     
  7. Ivan Iliev

    Ivan Iliev Member

    Joined:
    Feb 2024
    Messages:
    5
    Location:
    Macedonia
    These are the mesaages that apear on ghe PC
     

    Attached Files:

  8. Adil

    Adil Senior Member

    Joined:
    Nov 2021
    Messages:
    904
    Location:
    Casablanca
    for the ssk 1m2 error it is not a big problem, there is a 1m2 motor which is blocked you can easily find it in the location diagram in the first group.
    concerning the brake problem you must ensure that there is no blockage in the brake and then check the BAM card
     
    Ivan Iliev likes this.
  9. Ivan Iliev

    Ivan Iliev Member

    Joined:
    Feb 2024
    Messages:
    5
    Location:
    Macedonia
    Well a little update. We rewinded the brake of the main motor so that now the zener diodes are not burning anymore. But the messages still appear on the screen and machine wont start. :S
     

  10. Adil

    Adil Senior Member

    Joined:
    Nov 2021
    Messages:
    904
    Location:
    Casablanca
    Hi sir
    Now you can check BAM card it has a problem
     
Loading...