Polar 76em back gauge movement freeze after cut

Discussion in 'Cutters and Trimmers' started by Devraj Kulasekar, Sep 10, 2020.

  1. Devraj Kulasekar

    Devraj Kulasekar New Member

    Joined:
    Sep 2019
    Messages:
    4
    Location:
    Saudi arabia
    Hi. My polar 76em back gauge movement and all operations freeze after cut and the the dot is flashing. So I hope something is happening in hydraulic system but not exactly. Any one have answer about this problem.
     
  2. CHOCK

    CHOCK Senior Member

    Joined:
    Dec 2016
    Messages:
    1,534
    Location:
    Managua,Nicaragua
    Hi sir:

    1) Please Check the Overload switch Q96 for backgauge Motor.

    2)However you must test all the power supply if there are in tolerance for 0.7% up or down
    like:: 1) +9Vdc 2) +24Vdc 3) +5Vdc 4) -12Vdc 5)+42Vdc 6)-30Vdc

    3) Look in the boarr ML: Following Leds: Condition Machine Not Running 1) v1= Off 2= V2= Off v3= Off v4=OFF V5=Off v6=on V7=On
    V8=Off

    Blessing.
     
  3. NimeshSilva

    NimeshSilva Senior Member

    Joined:
    Jan 2013
    Messages:
    235
    Location:
    Sri Lanka
    Hi

    The flashing dot means "the cutting cycle not completed". Check the clamp sensor (remove the plastic band over the cutter frame and there is a sensor in the middle which senses the clamp upper position. You can check it's activity by LED V5 on the IAR card. and check the activity of the foot peddle switch by V6 of the IAR. Then check your handwheel switch by V9 of the IAR.

    if all above are good, then most probably one of your card has a electronic fault.

    Thanks
     
  4. Devraj Kulasekar

    Devraj Kulasekar New Member

    Joined:
    Sep 2019
    Messages:
    4
    Location:
    Saudi arabia
    Hi Sir
    Thank you. The problem the clamp is not coming out immediately after cut so this problem arises. Would you please explain the process which solinoid valve is responsible.

    Thanking you
     

  5. CHOCK

    CHOCK Senior Member

    Joined:
    Dec 2016
    Messages:
    1,534
    Location:
    Managua,Nicaragua
    Hi sir:

    1) Please review the steps , that i did indicate previously.

    2) Check the button attached in the picture, must be IN, normally when you pull out ( for to change the knife) the Seven segment display are blinking.......... you must sure is in normal position, and the limit switch or sensor S340 must be o.k upper clamp.

    3) foot peddle switch S309 activited - V6 LED must be OFF of the electronic board IAR.
     

    Attached Files:

Loading...