Need help with Roland Control console

Discussion in 'Man Roland Printing Presses' started by egorus, Dec 6, 2010.

  1. egorus

    egorus Member

    Joined:
    Mar 2010
    Messages:
    18
    Location:
    Russia
    Are You have Man Roland (300 series) Control Console operator's manual in English?
     
  2. peheidelberg

    peheidelberg Member

    Joined:
    Nov 2010
    Messages:
    25
    Location:
    port elizabeth
  3. egorus

    egorus Member

    Joined:
    Mar 2010
    Messages:
    18
    Location:
    Russia
    Thanks. Man!
     
  4. rolandman

    rolandman Senior Member

    Joined:
    Oct 2009
    Messages:
    254
    Location:
    UK
    Hi egorus, whats up, are you having problems with the console or do you just need to learn how to use it?
     
  5. egorus

    egorus Member

    Joined:
    Mar 2010
    Messages:
    18
    Location:
    Russia
    Our documentations in German, and Console too. :mad:
    I speak English, a little :(

    Operator's Manual I've found.

    Now I'm looking for Central Control Console Manual.
     

    Attached Files:

    • CC.jpg
      CC.jpg
      File size:
      29.7 KB
      Views:
      1,331
  6. egorus

    egorus Member

    Joined:
    Mar 2010
    Messages:
    18
    Location:
    Russia
    And RolandMan, You are right. I just need to learn how to use it.
     
  7. rolandman

    rolandman Senior Member

    Joined:
    Oct 2009
    Messages:
    254
    Location:
    UK
    im pretty sure you can change the language of the Console, but your gonna have to get a German Phrase book if im to talk you through it, it is done through the service screen on the consul, which on the row of buttons on the keypad is the third one up from the bottom
     
  8. egorus

    egorus Member

    Joined:
    Mar 2010
    Messages:
    18
    Location:
    Russia
    On the console only one language - Deutsch. No choice.
     
  9. rossio

    rossio Senior Member

    Joined:
    Jul 2009
    Messages:
    159
    Location:
    Baltic Sea,Germany
    Hi mate,

    ask for manuals of PECOM PressCenter. ((Process Electronic Control for Organization and Management), but send Type, year of manufacturing etc. of your Center to Data Base Documentation MANRoland Druckmaschinen AG - Offenbach Service: printservices@manroland.com

    good luck
    Rossio
     
  10. rolandman

    rolandman Senior Member

    Joined:
    Oct 2009
    Messages:
    254
    Location:
    UK
    Egorus, I checked on my R700 (which has the Same Computer system as the 300) and managed to change from english to German And BAck Again, You do it in the following way, go to service which is the second button from the Bottom of the Column on the Right edge of the Keypad, set which is F3, and the first setting should be language. maybe your machine doesnt allow but that is how it is done ont he 700 maybe this will help
     
  11. egorus

    egorus Member

    Joined:
    Mar 2010
    Messages:
    18
    Location:
    Russia
    F3. Language Settings - Deutsch.
    That all.
    No choice.
    "+", "-", "Tab", "Enter" - nothing, only "Deutsch"...
    Maybe our machine doesnt allow do it.
     
  12. rolandman

    rolandman Senior Member

    Joined:
    Oct 2009
    Messages:
    254
    Location:
    UK
    i see, can you understand any german? if not it will be very diffcult operating the press
     
  13. egorus

    egorus Member

    Joined:
    Mar 2010
    Messages:
    18
    Location:
    Russia
    That's why I'm looking for guidance in English. In PDF file.
    A lot more tricks and print settings are made on the console.
    Especially ink-water presettings to start printing.
     
  14. aqazi81

    aqazi81 Senior Member

    Joined:
    Oct 2009
    Messages:
    833
    Location:
    KARACHI PAKISTAN
    Ask for the software update form MANRoland which supports English.
     
  15. controlgraphics

    controlgraphics Senior Member

    Joined:
    Apr 2011
    Messages:
    160
    Location:
    Chicago,USA
    That is correct. The console should allow a variety of languages. It is buit in the software.
     
  16. controlgraphics

    controlgraphics Senior Member

    Joined:
    Apr 2011
    Messages:
    160
    Location:
    Chicago,USA
    There is a diskette for languages. Maybe it needs to be uploaded again.
     
  17. Martinalbala

    Martinalbala New Member

    Joined:
    Jul 2014
    Messages:
    4
    Location:
    Argentina
    Hi I need system software (floppy disk) for a Manroland 300

    Part Number 8S.39Z39-0001
    Machine Number24867B Serie : 314

    Hope answer

    Best Regards.
     
  18. lidajalalpour

    lidajalalpour New Member

    Joined:
    Nov 2018
    Messages:
    1
    Location:
    iran
    [​IMG]
    [​IMG]
    Hello sir
    We have man roland 300, 5 color press
    its 2000 model
    we wanted to change one of the baenderwalze parts but we can't. we need some help. also we don't have the data base documentation for our man roland
    could you please send us the data base documentation and some help.
    thanks for your help
     

    Attached Files:

    • 2.jpg
      2.jpg
      File size:
      253.2 KB
      Views:
      22
    • 3.jpg
      3.jpg
      File size:
      221.1 KB
      Views:
      19
    • 4.jpg
      4.jpg
      File size:
      305.7 KB
      Views:
      21

  19. CHOCK

    CHOCK Senior Member

    Joined:
    Dec 2016
    Messages:
    1,175
    Location:
    Managua,Nicaragua

Loading...

Share This Page