Man Roland 700 UWR problem

Discussion in 'Man Roland Printing Presses' started by James07, Aug 2, 2022.

  1. James07

    James07 Member

    Joined:
    Oct 2018
    Messages:
    7
    Location:
    Antalya turkey
    Man Roland 700 1995

    the machine is warming up in the afternoon antalya very hot 35- 36 C
    this error occurs when clicking the start button

    [​IMG]
     

    Attached Files:

  2. mendietta

    mendietta Senior Member

    Joined:
    Oct 2019
    Messages:
    105
    Location:
    Slovenia
    Brake switch...
     
    James07 likes this.
  3. James07

    James07 Member

    Joined:
    Oct 2018
    Messages:
    7
    Location:
    Antalya turkey
  4. mendietta

    mendietta Senior Member

    Joined:
    Oct 2019
    Messages:
    105
    Location:
    Slovenia
    Yes, check the signal of brake switch...
     
    James07 likes this.
  5. Sandeep kumar

    Sandeep kumar Member

    Joined:
    Jan 2018
    Messages:
    87
    Location:
    Gurgaon
    Dear james,
    Is it new installation?
     
  6. James07

    James07 Member

    Joined:
    Oct 2018
    Messages:
    7
    Location:
    Antalya turkey
    yes 4 - 5 months
    I checked the switch, it works normally but the problem is not solved
     
  7. Asim Shehzad

    Asim Shehzad Member

    Joined:
    Feb 2021
    Messages:
    51
    Location:
    Lahore, Pakistan
    1. check the motor encoder/tacho
    2. is there any error with the main drive unit?
     
  8. drukman

    drukman Senior Member

    Joined:
    Mar 2016
    Messages:
    178
    Location:
    Bulgaria
    The switch works, ....the input says the same?
     
  9. AndrewUA

    AndrewUA Member

    Joined:
    Sep 2022
    Messages:
    5
    Location:
    Ukraine
    Hi
    We have the same problem with UWR but only when i start from delivery side.
    IMG_20220912_140421.jpg
    When i start from feeder side its all ok.
    I have checked the Brake switch - all ok.
    How can i solve this problem?
    Thanks
     
  10. James07

    James07 Member

    Joined:
    Oct 2018
    Messages:
    7
    Location:
    Antalya turkey
    I still could not solve the problem, especially after the machine warms up.
     
  11. James07

    James07 Member

    Joined:
    Oct 2018
    Messages:
    7
    Location:
    Antalya turkey
    please let me know if you solve the problem
     
  12. Daniel.Sanchez

    Daniel.Sanchez Member

    Joined:
    Apr 2020
    Messages:
    68
    Location:
    peru
    What error there is maindrive
     
  13. AndrewUA

    AndrewUA Member

    Joined:
    Sep 2022
    Messages:
    5
    Location:
    Ukraine
    There is error 08 at the Simoreg
     
  14. Asim Shehzad

    Asim Shehzad Member

    Joined:
    Feb 2021
    Messages:
    51
    Location:
    Lahore, Pakistan
    hello
    08: not ready for operation, i.e. terminal 19 =“0“ (EMERGENCY OFF is activated)
    probably the input board at delivery station is defective. you must check slot 3,4 (input boards) and slot 2 (safety relay board UWR)
     
  15. AndrewUA

    AndrewUA Member

    Joined:
    Sep 2022
    Messages:
    5
    Location:
    Ukraine
    Thanks.
    But I have done those checking. (no results)
    I'll try to change the Tachogenerator.
    This is something I haven't done before
     
  16. Asim Shehzad

    Asim Shehzad Member

    Joined:
    Feb 2021
    Messages:
    51
    Location:
    Lahore, Pakistan
    you said if you start from the feeder panel it's all ok and only have a problem from the delivery side. then it's not the tachogenerator I think you should check the delivery station again.
     
  17. Rohit kutlehria

    Rohit kutlehria Member

    Joined:
    Oct 2022
    Messages:
    10
    Location:
    Kangra
    Did you get the solution
     
  18. sergios68

    sergios68 Member

    Joined:
    Jan 2014
    Messages:
    78
    Location:
    Monterrey, Mexico
    When the problem is present only at one station panel control then is a problem with station safety bus, or maybe is just the board where the run commands are mounted this is easy to check just interchange the control panel board with other station
     
  19. Asim Shehzad

    Asim Shehzad Member

    Joined:
    Feb 2021
    Messages:
    51
    Location:
    Lahore, Pakistan
    safety relay board slot 2 in the delivery station and the board where the run commands are mounted.
     

  20. AndrewUA

    AndrewUA Member

    Joined:
    Sep 2022
    Messages:
    5
    Location:
    Ukraine
    I tried to change all the boards with other station. But I didn't get the result (((((
    May be the cable ?
     
Loading...