M600 SEK fault

Discussion in 'Web-Presses' started by member 18943, Jan 28, 2021.

  1. member 18943

    member 18943 Previous User

    Joined:
    Nov 2017
    Messages:
    0
    Was any one face the error message #140 SEK no run
    M600 GOSS press
    IMG-20210128-WA0002.jpeg
     
  2. MRTYMM

    MRTYMM Senior Member

    Joined:
    Apr 2015
    Messages:
    118
    Location:
    egypt
    Dear maher
    This message happen when there is redundant contact of safety guards, units crank, emergency stop give wrong signal and red lamps in console is on
    Remdy
    1 check sek status and check which number is highlighted then you can find the wrong push button
    2 check the SEK and swap it the SEK card on post unit
    3 sek may be not engaged
    4 check the fem10 1 to
    It should 24 V dc
     
  3. member 18943

    member 18943 Previous User

    Joined:
    Nov 2017
    Messages:
    0
    Thank you for your reply,
    We checked all the above points, also no highlighted inputs in SEK
    IMG_20210130_181855.jpg
     
  4. MRTYMM

    MRTYMM Senior Member

    Joined:
    Apr 2015
    Messages:
    118
    Location:
    egypt
    Dear maher
    1 Are you swap sek with sek on post unit
    2 Check the engage sek with motherbord
    3 check the plugs for sek in the back of the motherboard
    4 the image u send for sek1
    Check sek2 also if there is highlighted or not
    Send your whatsapp
     
  5. member 18943

    member 18943 Previous User

    Joined:
    Nov 2017
    Messages:
    0
    All been checked
     
  6. member 18943

    member 18943 Previous User

    Joined:
    Nov 2017
    Messages:
    0
  7. MRTYMM

    MRTYMM Senior Member

    Joined:
    Apr 2015
    Messages:
    118
    Location:
    egypt
    Dear maher
    Check all contact for all emergency stop
    Each stop has to points one for eak and one for sek
    Check one by one
    May there cut in cable from fem 64 to eak
    Or bad eak change them by one from post
    Send your whatsapp to be more simple in communication
     
  8. MRTYMM

    MRTYMM Senior Member

    Joined:
    Apr 2015
    Messages:
    118
    Location:
    egypt
    Dear maher
    Did you solve the problem?
     
  9. Tlang

    Tlang Member

    Joined:
    Feb 2020
    Messages:
    21
    Location:
    Nc
    If stop buttons check out to being okay then it could be a bad guard switch. Had this happen many a time. Water especially from when a rotary union goes bad gets into the guard switches and shorts them out. If you bring up the SEK screen when this happens you can open and shut guards and watch the 0 and 1 change. Basically you open guards until one doesn't respond to a change and then you know which guard switch is bad.
     
    MRTYMM likes this.

  10. MRTYMM

    MRTYMM Senior Member

    Joined:
    Apr 2015
    Messages:
    118
    Location:
    egypt
    Thanks for your reply
    We found the stop
     
Loading...