ILD Initialization failed

Discussion in 'HP Indigo Digital Presses' started by BRC, Mar 17, 2020.

  1. BRC

    BRC Member

    Joined:
    Oct 2013
    Messages:
    22
    Location:
    MN
    Good morning- I am getting this message "ILD initialization failed. Check connection between ILD and PC Cabinet. Check power connection to ILD". I have tried to check and trying to determine which set of wires goes to the pc from the ILD. Any suggestions? This is a 2010 3500.
    Thanks
     
  2. indigo2015

    indigo2015 Member

    Joined:
    Aug 2015
    Messages:
    35
    Location:
    rome (Italy)
    Go to adjustment/full ild calibration do restore and try to reinstall the firmware 2/3 times.
    If it fails I think needs to be repare.
    If you need an old I have one. Send me a private sms.
    Regards.
     
  3. BRC

    BRC Member

    Joined:
    Oct 2013
    Messages:
    22
    Location:
    MN
    Thanks so much. I will try that in the morning!
     
  4. BRC

    BRC Member

    Joined:
    Oct 2013
    Messages:
    22
    Location:
    MN
    Hi Luca, How do I get to the firmware reinstall. Do I go through a full ILD print calibration?
     
  5. indigo2015

    indigo2015 Member

    Joined:
    Aug 2015
    Messages:
    35
    Location:
    rome (Italy)
    No. Before you start the calibration you should see the option to do restore parameters ild and to reinstall firmware ild. If you dont have them is because your machine it's to old. Maybe you can uninstall it and send it to a friend with hpi5500.
     
  6. BRC

    BRC Member

    Joined:
    Oct 2013
    Messages:
    22
    Location:
    MN
    Gotcha Luca. So I could uninstall the ILD and have them hook up to it to reinstall the firmware? Is this common?
     
  7. indigo2015

    indigo2015 Member

    Joined:
    Aug 2015
    Messages:
    35
    Location:
    rome (Italy)
    Yes if you have some friend with this option you can uninstall it and send it to him to reinstall the firmware. It takes 5 min.
    But it's strange you dont have this option as I have a hpi3500 and I can do it.
     
  8. BRC

    BRC Member

    Joined:
    Oct 2013
    Messages:
    22
    Location:
    MN
    Yes, this is a October 2010 install so I would think it would not be older. I am assuming that you are doing this in technician mode?
     
  9. BRC

    BRC Member

    Joined:
    Oct 2013
    Messages:
    22
    Location:
    MN
    Hi Luca, Would this be in technician mode? I would think that I should be able to do it on my end
     
  10. rolermanto

    rolermanto Senior Member

    Joined:
    Dec 2011
    Messages:
    101
    Location:
    italy
    Yes technician mode... ;)
     
  11. BRC

    BRC Member

    Joined:
    Oct 2013
    Messages:
    22
    Location:
    MN
    Hi Rolermanto - When I am in technician mode and go to adjustments -> ILD full calibration - It just wants to run through a full calibration and I don't see the option to do restore parameters ild and to reinstall firmware ild.
     

  12. rolermanto

    rolermanto Senior Member

    Joined:
    Dec 2011
    Messages:
    101
    Location:
    italy
    give me your email,
    i'll send you the ilx parameter file
    If you install TeamViewer or Anydesk on your press I can login and check the firmware.
    Let me know
    ;)
     
Loading...