HP indigo 5000 press initializing due to 2 error message

Discussion in 'HP Indigo Digital Presses' started by Sergio Serge, Oct 29, 2021.

  1. Sergio Serge

    Sergio Serge Member

    Joined:
    Jan 2018
    Messages:
    57
    Location:
    nj
    hello guys i have in issue about my machine still in initializing and won't get to standbay problem is :
    1-can bus 2 failure
    2-node- NODE _SCI[1]2 failed to start
    when i check i found out that SCU 3 top one is not powered green led off
    DCI LED IS ON
    SO WHEN I CHECKED THE FUSE 8 IN PDB IT WAS BLOW UP
    so fuse 8 48 volt SCU3 and DCI is blow so each time i put new fuse it blow up
    1- i disconnected the power for the SCU 3 and DCI still have the same problem
    2- i use the plug for the SCU2 to power the SCU3 it turn on with no problem
    3-i disconnected both plug from the PDB to check the wires for any shortening ,once I unplug them and turn The main switch ON the fuse do not blow up
    4-i replaced the PDB board still have the same problem
    5- I unplug all wires from the SCU 3 and DCI and turn the main power the fuse does same thing blow
    if i unplug the top connected wire in PDB top one the fuse do not blow
    6- i unplug all power wires from SCU -DCI-ALL BDU and checked in there's any shortening in the cables no luck i think there's a shortening in the top connector
    7- i checked in the top plug 48v all the wire in the connector itself for any shortening i checked each wire red with all black and each black with all red wire no shortening

    any help guys ?
    HERE ATTCHED PICTURES
     

    Attached Files:

    Last edited: Nov 1, 2021
  2. indigo2015

    indigo2015 Member

    Joined:
    Aug 2015
    Messages:
    55
    Location:
    rome (Italy)
    Scu DCI mic is bus 0
    Pcn is bus 2
    I think you have a problem in pcn, is it lighting? Can you change it?
    Take out black power cable going to pcn and check if the fuse blows up
    Let me know.
     
  3. Sergio Serge

    Sergio Serge Member

    Joined:
    Jan 2018
    Messages:
    57
    Location:
    nj
    it was the PCN shortening in PLUG coming from first top connecter from PDB
    I fix this issue now the fuse do not blow up but the problem i still have the error message
    :
    CAN bus 2 failure possible reasons :Faulty CAN bus
    check the 2 pictures i just uploaded
     
  4. indigo2015

    indigo2015 Member

    Joined:
    Aug 2015
    Messages:
    55
    Location:
    rome (Italy)
    Have you replaced the pcn?
    Do this before you try other things.
     
  5. Sergio Serge

    Sergio Serge Member

    Joined:
    Jan 2018
    Messages:
    57
    Location:
    nj
    no i didn't the cable coming from the PDB board to the PCN was touching the metal box and creating shortening but this problem been fixed i replaced the head of the cable
    but i still get the error message i just describe (CAN bus 2 failure possible reasons :Faulty CAN bus) when i click in the message it said disconnect the bus from MCN and restart the machine please check the last 2 pictures i just added
     
  6. indigo2015

    indigo2015 Member

    Joined:
    Aug 2015
    Messages:
    55
    Location:
    rome (Italy)
    Can bus is comunication between mcn and pcn. So probably you have a problem in one of them. Normaly is pcn problem.
     
  7. Sergio Serge

    Sergio Serge Member

    Joined:
    Jan 2018
    Messages:
    57
    Location:
    nj
    Ok i will switch the PCN tomorrow i have a used working one .
     

  8. Sergio Serge

    Sergio Serge Member

    Joined:
    Jan 2018
    Messages:
    57
    Location:
    nj
    the error message is gone by switching the PCN machine in standby thank you
     
    indigo2015 likes this.
Loading...