Help with SM52 Heidelberg

Discussion in 'Heidelberg Printing Presses' started by Harco Nancy, Nov 24, 2018.

  1. Harco Nancy

    Harco Nancy Member

    Joined:
    Nov 2018
    Messages:
    6
    Location:
    Jl. A. Yani IV No.19A Medan
    There seems to be an error in the software. Based on the DYN-test-1, the lowest part (HWI) shows that it is 7FDF. Problem with the machine is that the machine won't stop while installing the CTCP imaging plate. There seems to be an inching problem. Any kind of help or advice will be appreciated, thank you guys!:)
     

    Attached Files:

  2. CHOCK

    CHOCK Senior Member

    Joined:
    Dec 2016
    Messages:
    1,252
    Location:
    Managua,Nicaragua
    Hi sir:
    The problem is Check : Wrong speed is detected by Speed Monitor 7FDF
    Fix it.
    Let me know.
    Blessing
    Mobile+WhatsApp:+505 8861 1441
     
  3. junker1984

    junker1984 Senior Member

    Joined:
    Jan 2010
    Messages:
    621
    Location:
    US, Midwest
    "REK recognizes via encoder IDS that press is blocked"... Does the press run normally otherwise? Is this only in crawl/inch as you state? Possibly check for fouled connection at cable plug to encoder, clean and re-attach, and look for cable being disturbed at moving parts.
     
  4. Harco Nancy

    Harco Nancy Member

    Joined:
    Nov 2018
    Messages:
    6
    Location:
    Jl. A. Yani IV No.19A Medan
    May anyone help us analyze the error in our machine? It's an SM52 Heidelberg series. Thanks
     

    Attached Files:

  5. Harco Nancy

    Harco Nancy Member

    Joined:
    Nov 2018
    Messages:
    6
    Location:
    Jl. A. Yani IV No.19A Medan
    The real problem from our Heidelberg sm52 error is monitor pointing number 037, 044, & 063 and machine cannot run anymore
    please anyone can help us and will be appreciated. thank's you guys...
     

    Attached Files:

  6. junker1984

    junker1984 Senior Member

    Joined:
    Jan 2010
    Messages:
    621
    Location:
    US, Midwest
    Those errors show that the thermal overload breakers are tripped. Power off, open cabinet door and reset breakers. There must be a reason those breakers are tripped off, though.
     
  7. Harco Nancy

    Harco Nancy Member

    Joined:
    Nov 2018
    Messages:
    6
    Location:
    Jl. A. Yani IV No.19A Medan
    hi junker, you mean the yellow one inside cabinet ?
     
  8. Harco Nancy

    Harco Nancy Member

    Joined:
    Nov 2018
    Messages:
    6
    Location:
    Jl. A. Yani IV No.19A Medan
    hi junker, now our sm52 machine pointing at monitor1 is Q44 and still cannot run.
    and the other monitor2 pointing #2 that mean cover not close yet, but actually is close already.
    please anyone monitoring here give me the answer to fix this problem ??
     

    Attached Files:

  9. junker1984

    junker1984 Senior Member

    Joined:
    Jan 2010
    Messages:
    621
    Location:
    US, Midwest
    Q44 is the central lube pump, meaning it's thermal overload is tripped. Post picture of error display, showing what cover/safety switch is causing the fault. No
     
  10. Herman AA

    Herman AA New Member

    Joined:
    Dec 2018
    Messages:
    1
    Location:
    Indonesia
    I have inching problems. Based on the INIT-test-13, it shows a motor error 06 - 0101 on SSK2 and INIT-test-3 on EAK-02 FDFF. I have tried to move the SSK card and EAK card in another slot but the error still appears. Any help or advice will be appreciated, thank you guys
     
  11. Harco Nancy

    Harco Nancy Member

    Joined:
    Nov 2018
    Messages:
    6
    Location:
    Jl. A. Yani IV No.19A Medan
    hi junker, we can run the machine now
    but that's problem not solve yet , the error Q44 is still displayed on monitor.
    according with our supplier, the problem is with the SAK card in panel which cause the error on monitor, so we try change capacitor on SAK board like the picture below here and it's run.
    however we're appreciate for your attention for us and thank you for helping us.
     

    Attached Files:

  12. junker1984

    junker1984 Senior Member

    Joined:
    Jan 2010
    Messages:
    621
    Location:
    US, Midwest
    That card appears to me to be the memory card, SPK, not the SAK safety processor card.
     

  13. CHOCK

    CHOCK Senior Member

    Joined:
    Dec 2016
    Messages:
    1,252
    Location:
    Managua,Nicaragua
    Hi sir
    1) Please check the power supply very well: a) +24Vdc b) +10Vdc Pot for Servo Drive. The Range of tolerance must be 0.7% up and down. Otherwise repair or replace.
    2) Reheating the complete board for:1) Colder +2)Dry Solder boards.
    3) Reseating Boards and components:
    Edge connectors are a common source of problems. Power down the system and remove the PC boards. Examine the edge connector
    for contamination and clean with contacts cleaner contacts. Reseat any loose components such as scoketed ICs) .
    Reseat the boards and power up.
    Let me know
    Blessing
    Merry Christmas and Happy New Yeear
    superchock@yandex.com
    Mobile+WhatsApp: +505 8861 1441
     
Loading...