Heidelberg SM 74-4 BIOS reset to default

Discussion in 'Heidelberg Printing Presses' started by Alisher, Sep 5, 2023.

  1. Alisher

    Alisher Member

    Joined:
    Sep 2023
    Messages:
    6
    Location:
    Tajikistan
    The battery of the BIOS ended up and BIOS reseted to default, so I can't start the Computer of the machine. Can someone tell me where is the power pin of the Mainboard so I can start it manually.
    Here is the mainboard of the comp of machine.
     

    Attached Files:

  2. Beguin

    Beguin Senior Member

    Joined:
    Jan 2020
    Messages:
    349
    Location:
    Côté d'ivoire
    good evening dear sir what is the problem with the machine and the computer? could you go back all together and show the condition of the machine so that we can understand together the problem with the machine. thank you
     
  3. Alisher

    Alisher Member

    Joined:
    Sep 2023
    Messages:
    6
    Location:
    Tajikistan
    3 days ago in the morning we started the machine, it says CMOS error, default loaded, press F1 to continue, so we pressed F1 and continue to work.
    Next day when we turn on the machine, everything worked except its computer. So we opened the case and find out that Power supply of the PC burned out. We took the power supply to the expert and fixed it and put it to its place, and turn on the machine, but the PC is still not working.
    Than we checked the battery of the BIOS and found out that it is ended up.
    Now I wonder how can I started this PC without changing its BIOS battery.
     

    Attached Files:

  4. Beguin

    Beguin Senior Member

    Joined:
    Jan 2020
    Messages:
    349
    Location:
    Côté d'ivoire
    please try to replace the battery. thank you very much
     
  5. Alisher

    Alisher Member

    Joined:
    Sep 2023
    Messages:
    6
    Location:
    Tajikistan
    Thank you very much, that was the last resort. And we are doing it abroad, coz we couldn't find such battery in Tajikistan.:(
     
  6. Beguin

    Beguin Senior Member

    Joined:
    Jan 2020
    Messages:
    349
    Location:
    Côté d'ivoire
    I don't know if anyone has one on this forum, but it goes without saying that you should order some from heidelberg if they have it in stock, since your computer is of an old generation and heidelberg has moved to another generation of computer. Thank you
     
  7. Print Service

    Print Service Member

    Joined:
    Jan 2019
    Messages:
    17
    Location:
    Canada
    You can series two double AA batteries and solder plus and minus to the battery. You don't have to look for exact make or model of battery.
     
  8. Adil

    Adil Senior Member

    Joined:
    Nov 2021
    Messages:
    904
    Location:
    Casablanca
    We can find this type of battery sir , the problem is how can we send it for you
     

  9. ashok kumar

    ashok kumar Senior Member

    Joined:
    Nov 2017
    Messages:
    228
    Location:
    india
    Hi
    You can use a bios battery 3.6 volt (any battery, shape and size doesn't matter) .
     
Loading...