Error Code 15

Discussion in 'Heidelberg Printing Presses' started by alphapressfl, Nov 18, 2021.

  1. alphapressfl

    alphapressfl Member

    Joined:
    Nov 2016
    Messages:
    15
    Location:
    orlando, florida
    I have an SM 74. It will not boot up. Gives us error code 15. The sensors on the delivery will not turn on. Can you help?
     
  2. junker1984

    junker1984 Senior Member

    Joined:
    Jan 2010
    Messages:
    857
    Location:
    US, Midwest
    #15 signifies main electrical cabinet diagnostic fault. “Sensors in delivery”? What sensors? What does the INIT test screen show? Pictures of init test screens would help us determine problem.
     
  3. alphapressfl

    alphapressfl Member

    Joined:
    Nov 2016
    Messages:
    15
    Location:
    orlando, florida
    there are two errors on the screen

    1. malfunction control cabinet
    2. safety module detects failure

    Please let me know.
     
  4. junker1984

    junker1984 Senior Member

    Joined:
    Jan 2010
    Messages:
    857
    Location:
    US, Midwest
    SEK error?
     
  5. alphapressfl

    alphapressfl Member

    Joined:
    Nov 2016
    Messages:
    15
    Location:
    orlando, florida
    not sure what sek is? please advise
     
  6. Beguin

    Beguin Senior Member

    Joined:
    Jan 2020
    Messages:
    209
    Location:
    Côté d'ivoire
    good evening dear sir, could you show us what the screen is showing! thanks very much?
     
  7. junker1984

    junker1984 Senior Member

    Joined:
    Jan 2010
    Messages:
    857
    Location:
    US, Midwest
    Do this first, turn off power, unplug and plug back in (reset) all circuit boards.
     
  8. alphapressfl

    alphapressfl Member

    Joined:
    Nov 2016
    Messages:
    15
    Location:
    orlando, florida
    thanks guys! this worked perfectly. i plugged the circuit board back in and we are now running! thanks again.
     

  9. Adil

    Adil Member

    Joined:
    Nov 2021
    Messages:
    22
    Location:
    Casablanca
    Surely there was a bad contact in one of the electronic cards; plug them in correctly each time you have a problem # 15 and then you can continue the diagnosis as appropriate.
    Good luck
     
Loading...