CD 102 feeder air problem

Discussion in 'Heidelberg Printing Presses' started by Waldos1, Sep 14, 2020 at 1:52 PM.

  1. Waldos1

    Waldos1 Member

    Joined:
    Jan 2017
    Messages:
    12
    Location:
    Memphis,Tn
    Hello I am having an issue with sheet separation. Side air works fine, I'm not getting air to the sheet separator or the foot. I pulled the hose to the feeder and am getting very little air from the line.
    I'm showing no faults or errors on the console.
     
  2. Jack liston

    Jack liston Member

    Joined:
    Sep 2019
    Messages:
    33
    Location:
    Connecticut
    You should try to unclog the hose may have powder build up work your way down to pump
     
  3. junker1984

    junker1984 Senior Member

    Joined:
    Jan 2010
    Messages:
    766
    Location:
    US, Midwest
    You should verify whether all pumps in the air cabinet are working, and connecting hoses (in air cabinet) haven't burst or cracked. Due to high heat, it's common for the interconnecting hoses to fail. CPTronics does not show failure of individual pumps, use a cable tie or something similar to stick into fan cover. Keep in mind, because some pumps have interconnecting hoses, you may find the fan is turning, but at a much slower speed than in running condition, due to be driven by air movement only.
     

  4. Waldos1

    Waldos1 Member

    Joined:
    Jan 2017
    Messages:
    12
    Location:
    Memphis,Tn
    Hey thanks. Yes it was a hole in the line that I overlooked. Thanks for the advice.
     
Loading...