ABDICK Press Problems Discussed

Discussion in '1-Color and 2-Color Offset Presses' started by ghuerth, Jan 31, 2021.

  1. ghuerth

    ghuerth Senior Member

    Joined:
    Feb 2012
    Messages:
    152
    Location:
    Fullerton College, California, USA
    Thanks to COVID causing low enrollment I have the Spring semester off. If there are any ABDICK questions I'm available for discussions.
     
    Rajoos likes this.
  2. Village Printing Center

    Village Printing Center New Member

    Joined:
    Feb 2021
    Messages:
    2
    Location:
    SMITHFIELD, RI 02917
    Good morning Sir, I need help if you can assist first off my press repair person passed away due to covid unexpectedly and I am
    having issues with my Thead on abdick 9810 . In the middle of a 30m run thead stopped getting water, rollers seem fine hose is clear?
    any advice would be greatly appreciated
    Tom
     
    Rajoos likes this.
  3. printerdan

    printerdan Member

    Joined:
    May 2014
    Messages:
    28
    Location:
    S.E. Michigan
    Was there water in the pan?
    Observe and confirm that the water ducter roller is operating.
     
    Rajoos likes this.
  4. Village Printing Center

    Village Printing Center New Member

    Joined:
    Feb 2021
    Messages:
    2
    Location:
    SMITHFIELD, RI 02917
    yes water is in pan...seems the roller is disengaging while press in running
     
    Rajoos likes this.
  5. printerdan

    printerdan Member

    Joined:
    May 2014
    Messages:
    28
    Location:
    S.E. Michigan
    The ducter roller ducts (moves back and forth) from the pan roller to the adjacent roller. You mention disengaging. Is it ducting or not? There is a small lockout lever near the water volume knob which would stop the duct action.
     
    Rajoos likes this.
  6. mrheidelberg

    mrheidelberg Senior Member

    Joined:
    Jan 2008
    Messages:
    721
    Location:
    United Kingdom
    Obviously you weren't expecting anyone with any issues lol :rolleyes: :)
     
    Rajoos likes this.
  7. ghuerth

    ghuerth Senior Member

    Joined:
    Feb 2012
    Messages:
    152
    Location:
    Fullerton College, California, USA
    I had not checked my school email in a while. I just got the thread attached to my email as I was submitting grades from spring 2020 for students I gave an incomplete due to the covid.
     
    Rajoos likes this.
  8. ghuerth

    ghuerth Senior Member

    Joined:
    Feb 2012
    Messages:
    152
    Location:
    Fullerton College, California, USA
    Are you still having a problem with your T-head water system?
     
    Rajoos likes this.
  9. mrheidelberg

    mrheidelberg Senior Member

    Joined:
    Jan 2008
    Messages:
    721
    Location:
    United Kingdom
    School stuff is more important lol :). Take care
     
    Rajoos likes this.
  10. ghuerth

    ghuerth Senior Member

    Joined:
    Feb 2012
    Messages:
    152
    Location:
    Fullerton College, California, USA
    If your water form is disengaging while in operation , I would look at taking the water form out and lubricating with grease on both ends and especially between the form roller end and the shaft connect. You will probably notice the shaft where it contacts to the form has a sharp edge instead of being flat. This can be flattened with a file, but not necessary unless replacing the form with a new one. During operation the friction of the roller turning turns the shaft toward the OFF position. This is to be lubed once a month with normal operation. ALL FORMS AND INTERNAL CAM AND CAM FOLLOWERS IN THE CLEAR OSCILLATOR ROLLERS NEED TO BE GREASED!
     
    Rajoos likes this.
  11. ghuerth

    ghuerth Senior Member

    Joined:
    Feb 2012
    Messages:
    152
    Location:
    Fullerton College, California, USA
    Let me know if this helps
     
    Rajoos likes this.
  12. Joseph Fioretti

    Joseph Fioretti New Member

    Joined:
    Jul 2021
    Messages:
    4
    Location:
    Ormond Beach, FL
    ghuerth, while running my 9850, finished a short run job, cleaned up, reinked, hung my new plate, but when I pressed the start button, a letter H appeared on the screen and nothing would turn on.
    I shut the main switch off and pulled the power plug waited 20 minutes pluged it back in turned the main on, the press beeped once and displayed the H again.
    I shut every thing back off for an hour turned back on and everything works. Printed 4000 sheets stopped the feed and air, after loading another 4000 sheets the feed or air would not start, I shut press off then tried to start again but the H appeared again.
    Any thoughts or suggestions.
    Thank You
     
  13. ghuerth

    ghuerth Senior Member

    Joined:
    Feb 2012
    Messages:
    152
    Location:
    Fullerton College, California, USA
    Sounds like you are getting an overheating problem which could affect the power supply and/or circuit boards. Take the control box cover off and place a fan directly blowing on the components. Clean any built up powder and dust from the area before applying the fan. What is the shops temperature and humidity?
     
  14. Joseph Fioretti

    Joseph Fioretti New Member

    Joined:
    Jul 2021
    Messages:
    4
    Location:
    Ormond Beach, FL
    78 degrees.
    Humidity ?
    I'll blow her off tomorrow and reply back.
    Thank You
     
  15. SkwimJim

    SkwimJim New Member

    Joined:
    Sep 2021
    Messages:
    2
    Location:
    Washington
    Not really a press "problem" but I am in need of a fountain roller for my 9870. It is the roller with the split end on the drive side. AB-3507-B. I'd appreciate any suggestions on where to look.
     

  16. SkwimJim

    SkwimJim New Member

    Joined:
    Sep 2021
    Messages:
    2
    Location:
    Washington
    never mind, found the part.
     
Loading...