3050 first transfer problem

Discussion in 'HP Indigo Digital Presses' started by White rabbit, Mar 1, 2017.

  1. White rabbit

    White rabbit Member

    Joined:
    Apr 2013
    Messages:
    39
    Location:
    Texas
    All,
    When I do the first transfer calibration, the dots in the triangles on the front side of the machine look terrible, and after completion of the wizard, I usually have to adjust the pressure on the front side sometimes as much as 180 microns to get a good screen.
    Any thoughts as to the culprit ?
     
  2. FFR428

    FFR428 Senior Member

    Joined:
    Feb 2008
    Messages:
    403
    Location:
    CT
    So what are your normal numbers front to back? Do you then redo the FTC to see if they even out? What blanket temp do you run the FTC and FCC at? Is the PIP underlay in good shape? Hope you solved it by now late reply here.
     
  3. White rabbit

    White rabbit Member

    Joined:
    Apr 2013
    Messages:
    39
    Location:
    Texas
    It used to be that I would do the ftc, and went on printing. Now I have to manually adjust. Temp 140, 150, doesn't seem to matter. Pip underlay looks good.
     
  4. michal

    michal Member

    Joined:
    May 2012
    Messages:
    18
    Location:
    UK / Poland
    Check 2nd transfer
     
  5. White rabbit

    White rabbit Member

    Joined:
    Apr 2013
    Messages:
    39
    Location:
    Texas
    Can the second transfer be done accurately without the jig ? And I assume the gap is checked with impression paper and blanket installed. I just tried to slide the feeler gauge in with the press on impression and cool, and it won't go. I didn't want to change things if the jig is a must-have.
     
  6. White rabbit

    White rabbit Member

    Joined:
    Apr 2013
    Messages:
    39
    Location:
    Texas
    Ok, just started the wizard, and it says remove blanket and imp paper. One question answered.
     
  7. Evgeny

    Evgeny Member

    Joined:
    Apr 2017
    Messages:
    7
    Location:
    Russia
    I think your problem comes from front PIP bearing, for more details I need see all 9 sheets with triangles. Also need to check PIP, ITM and IMP drums geometry with YAW jig.
     
  8. icefree

    icefree New Member

    Joined:
    Jun 2018
    Messages:
    4
    Location:
    Bulgaria
    I apologize, for writing is not in my theme, but I have a problems.

    Hi All, i have a HP digital press 3000 (upgrade to 3050).

    My problems is:

    1.V6.4.2.i8/1547 Perfector arm A reached timeout during homing procedure. How to I fixed this?

    2.Perform BID Electrode calibration.What should I do?

    3.V6.4.2.i8/1516 Perfector segment calculationnot completed, try again.



    I have all the manuels but the machine is not working.



    Please help.
     
  9. White rabbit

    White rabbit Member

    Joined:
    Apr 2013
    Messages:
    39
    Location:
    Texas
    1. Check belts on the perfector arms. Check that the light on the sensor comes on when the arms are in home position (A arm with the suckers pointing up).
    2. Bid electrode calibration is done automatically during startup, but can also be done from the Adjustments>color adjustment>custom menu, and select Perform Velectrode Calibration box.
    3. Not sure on this one, but i would check the wiring connections to the perfector. It also may be related to the arms not reaching home position.
     
  10. White rabbit

    White rabbit Member

    Joined:
    Apr 2013
    Messages:
    39
    Location:
    Texas
    I changed the front bearing, and it made no difference. Also i swapped the control boards, the engage motor, and the 3 gear set, no difference. Now, for whatever reason, it works normally most of the time. Maybe a software thing, though i didnt reload or change anything. It works so on to other problems.
     
  11. icefree

    icefree New Member

    Joined:
    Jun 2018
    Messages:
    4
    Location:
    Bulgaria
    Thanks for help, my friend.
    But now I have problem with 3050 first transfer problem.
    I hear a strong blow on time to printing.nothing prints!
     
  12. White rabbit

    White rabbit Member

    Joined:
    Apr 2013
    Messages:
    39
    Location:
    Texas
    Depending on where the noise is coming from, check that the pip engage motors are working, front and back.
    Has this machine run before, or is it a new install ?
     
  13. indigo2015

    indigo2015 Member

    Joined:
    Aug 2015
    Messages:
    19
    Location:
    rome (Italy)
    Hello, can be ecn, have you changed the blanket?
    Need to hear this noice for an accurate diagnostic.
    Maybe You can send me the audio to rprint.tech@gmail.com.
    I have been working 10 years with that fxxx machine maybe i can help you.
     
  14. icefree

    icefree New Member

    Joined:
    Jun 2018
    Messages:
    4
    Location:
    Bulgaria
    This machine work to 02.05.2018, after that I move to other place and ..........after that the begining my problems. When I fix one problem, I received two new problems.At the moment I have problem with grippers. The paper incomig, make a one cycle, after second sheet incoming, we have a problem.Two pages out of machine together.The stamp no.The third sheet is stoping.
     
  15. icefree

    icefree New Member

    Joined:
    Jun 2018
    Messages:
    4
    Location:
    Bulgaria
    After some days I send to you video.
    Thanks
     

  16. indigo2015

    indigo2015 Member

    Joined:
    Aug 2015
    Messages:
    19
    Location:
    rome (Italy)
    Your English writing is not very good' it's difficult to understand to write you a reply.
    Haven't received any email from you yet.
     
Loading...

Share This Page