2 Color Offset Press 4+ Color Offset Press Direct Imaging Printing Press Digital Printing Press Color Copiers and Color Laser Printers Finishing Equipment Inkjet and Art Printers
2-Color Offset 4+ Color Offset Direct Imaging Digital Press Color Copiers Finishing Inkjet & Fine Art

Welcome to the Color Printing Forum


a forum for Offset Press and Digital Printing information


Please Login at the top right or Register. The Color Printing Forum is a forum to discuss offset press printing, direct imaging offset presses, digital production presses, short-run digital printing, fine art inkjet or giclee printing, and finishing equipment. Topics range from selection of new printers, printing press, and finishing equipment to adjustment, troubleshooting, optimization, and maintenance of existing printers and presses to media and finishing.


New members are encouraged to Please Register Now - it's free!
All printing equipment discussion, questions, tips and tricks are welcome. And we would like to thank experienced pressmen in advance for taking the time to share your printing experience with the Color Printing Forum community. Register »


+ Reply to Thread
Page 3 of 6 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 LastLast
Results 21 to 30 of 60
  1. #21
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    southeast iowa, usa
    Posts
    904

    two guys working on it today. we found the top relay stuck, just like the bottom one did way back when. NOW, they arent getting voltage INTO the relay. "yellow wire"

    very odd.

    and yesterday, it tripped cb102 twice in succession, then stopped. presumably due to the stuck relay.
    IGEN 4, FreeFlow....

    "try turning it off, then back on"

  2. #22
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    southeast iowa, usa
    Posts
    904

    HA!

    turns out, on top of the coolant leak, and the stuck relay... the last guy in here, wired another relay wrong..... :/

    we're in the green and rolling, now.

    IGEN 4, FreeFlow....

    "try turning it off, then back on"

  3. #23
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    26

    Getting the same error randomly...

    I couldn't find the switch to reset... a picture would be much appreciated.... Currently waiting on a tech.

    I opened the EU door and it did color maintenance but won't run any jobs... welll.. maybe like a few sheets before it goes into cooling mode again

  4. #24
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    26

    Okay weird... my iGen cooling error went away after I let it sit for an hour with the error on screen... Have been running a job for about 30 minutes now.

    Maybe I jilted something while opening the doors enough times who knows.

  5. #25
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Arkansas
    Posts
    337

    Cooling

    The Freon pump probably overheated. You have to let the pump cool COMPLETELY down before the thermal reset will kick in.

  6. #26
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    26

    Word of advice... to any users experiencing this problem... only do small batches... otherwise you'll be down for 1hr waiting [cool down]. (While waiting for a tech).

    The machine went through an adjustment quality phase where it small magenta like crazy all over the sheets. Not sure if it's related to this... I assume it is.

  7. #27
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    southeast iowa, usa
    Posts
    904

    Quote Originally Posted by sirstiv View Post
    Word of advice... to any users experiencing this problem... only do small batches... otherwise you'll be down for 1hr waiting [cool down]. (While waiting for a tech).

    The machine went through an adjustment quality phase where it small magenta like crazy all over the sheets. Not sure if it's related to this... I assume it is.

    Mine runs OK with the fan blowing into it. Assuming I keep my room cool enough. There's an ac vent blowing right at the fan. I ran like this off and on for almost 2 months

    however, I wouldnt call any prints during any these runs "stellar" as I didnt bother with much color maintenance.....
    IGEN 4, FreeFlow....

    "try turning it off, then back on"

  8. #28
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    southeast iowa, usa
    Posts
    904

    here is my "makeshift environmental tent"

    ugly, but it works. gotta protect the belt from the light. else you get pink shading like the sheet hanging on the front.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Print Engine Cooling Down-cheap_ac_unit.jpg  
    IGEN 4, FreeFlow....

    "try turning it off, then back on"

  9. #29
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    southeast iowa, usa
    Posts
    904

    HAHAHAHAHAHA


    this is BACK today. AGAIN

    will post the solution. AGAIN

    LOL
    IGEN 4, FreeFlow....

    "try turning it off, then back on"

  10.    Sponsored Links





  11. #30
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    southeast iowa, usa
    Posts
    904

    HAHAHAHAHAHA


    this is BACK today. AGAIN

    will post the solution. AGAIN

    LOL
    IGEN 4, FreeFlow....

    "try turning it off, then back on"

Similar Threads

  1. Igen4 Print Engine Faults
    By Justuskids in forum Xerox iGen3 & iGen4 Digital Presses
    Replies: 2
    Last Post: 04-08-2015, 02:53 PM
  2. Print Engine Fault
    By merkat106 in forum Xerox iGen3 & iGen4 Digital Presses
    Replies: 1
    Last Post: 06-28-2012, 11:28 AM
  3. HP Indigo Digital Print Engine For Sale
    By terrymcv in forum Offset & Digital Presses for sale
    Replies: 0
    Last Post: 09-29-2010, 11:42 AM
  4. HP Indigo Digital Print Engine; Model 5000 for sale
    By terrymcv in forum Offset & Digital Presses for sale
    Replies: 0
    Last Post: 08-05-2010, 04:29 PM
  5. HP Indigo Digital Print Engine; Model 5000 for sale
    By terrymcv in forum Offset & Digital Presses for sale
    Replies: 0
    Last Post: 07-06-2010, 01:06 PM