2 Color Offset Press 4+ Color Offset Press Direct Imaging Printing Press Digital Printing Press Color Copiers and Color Laser Printers Finishing Equipment Inkjet and Art Printers
2-Color Offset 4+ Color Offset Direct Imaging Digital Press Color Copiers Finishing Inkjet & Fine Art

Welcome to the Color Printing Forum


a forum for Offset Press and Digital Printing information


Please Login at the top right or Register. The Color Printing Forum is a forum to discuss offset press printing, direct imaging offset presses, digital production presses, short-run digital printing, fine art inkjet or giclee printing, and finishing equipment. Topics range from selection of new printers, printing press, and finishing equipment to adjustment, troubleshooting, optimization, and maintenance of existing printers and presses to media and finishing.


New members are encouraged to Please Register Now - it's free!
All printing equipment discussion, questions, tips and tricks are welcome. And we would like to thank experienced pressmen in advance for taking the time to share your printing experience with the Color Printing Forum community. Register »


+ Reply to Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 18
  1. #1
    Join Date
    Dec 2016
    Location
    Montgomery, AL
    Posts
    13

    Ghosting Issues on Igen 3

    I have this ghosting issues on the Igen 3 Diamond Edition that has had me puzzled for some time now. These are some examples of what's going on in the background. I have change the PR belt, installed a new Magenta Ros, clean/replaced all A/C and D/C dicorotrons, also replaced all grids, done a developer change and developer recovery, loaded software, replaced spots blade, replaced transfer/detack hose, ran Xerographics, Mob calibration, and Color Maint. 200&175, cleaned ALL Ros lens. Could this ghosting issue be in the Magenta only or could another color cause this ghosting problem? The only reason I am thinking Magenta is because that's the color burned on the background of the pictures you see.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Ghosting Issues on Igen 3-ghosting.jpg   Ghosting Issues on Igen 3-ghosting-1.jpg  

  2. #2
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Arkansas
    Posts
    331

    What is the toner concentration set at for Magenta and what is it reading? Have you looked at the Magenta dev. donor rolls ?

  3. #3
    Join Date
    Dec 2016
    Location
    Montgomery, AL
    Posts
    13

    Yes sir, I have put in brand new Magenta developer donor rolls. I will have to check the readings in the morning but I think the Magenta TC is set at 1189 I can't remember but once I get back to work I will check.

  4. #4
    Join Date
    Dec 2016
    Location
    Montgomery, AL
    Posts
    13

    @Milo the Magenta toner is set at 1824 for the Igen 3 and the reading is 4.4846773 the default is 4.5 so it's readings are close. The number I gave yesterday was the TC set for Igen 4 my apology.

  5. #5
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Arkansas
    Posts
    331

    Is Xerox servicing or is this self maintenance?

  6. #6
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Arkansas
    Posts
    331

    Check your cleaner assy. And also try replacing the preclean dicor.

  7. #7
    Join Date
    Dec 2016
    Location
    Montgomery, AL
    Posts
    13

    Xerox is servicing, but the issue hasn't been fixed. Xerox field technicians has came out to try and resolve the issue but it's still ghosting.

  8. #8
    Join Date
    Dec 2016
    Location
    Montgomery, AL
    Posts
    13

    I have replaced the pre-clean dicor with a brand new one. That's was my first step and I have also order a new cleaner assy so it has brand new cleaner brushes and spots blade.

  9. #9
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    southeast iowa, usa
    Posts
    879

    I think if it was a heavy magenta only situation, your color would be HORRIBLE. this seems to be cleaning, transfer, fuser.

    ive never really seen anything quite like that... but all previous posts mostly covered what id try.

    except, maybe trying new transfer settings in media profile....?

    any chance its fuser? Iv'e had a REALLY thick paper job that ran for about 4 days fry one before and leave a ghost of a logo.... have a look at your fuser.... but based on photo, doesn't seem the culprit here, just a thought. test that by cheating the front door, then let it run a few sheets and pull the cheater when one leaves the transfer area. let it jam, and see if the ghost is there. also. youll be able to open the belt, and see if theres a residual toner image on it.
    IGEN 4, FreeFlow....

    "try turning it off, then back on"

  10.    Sponsored Links





  11. #10
    Join Date
    Dec 2016
    Location
    Montgomery, AL
    Posts
    13

    @peels I have seen the Xerox technicians come out and cheat the machine but still hasn't resolve this issue. I don't know if they found anything on the PR belt we all thought it might have been the Magenta Ros but that wasn't the case. Do you think it is in another color besides just Magenta....thinking Yellow?

Similar Threads

  1. ghosting
    By Dcurren375 in forum Komori Printing Presses
    Replies: 7
    Last Post: 04-08-2015, 10:34 PM
  2. iGen 150 tab blade issues
    By Keigan in forum Xerox iGen3 & iGen4 Digital Presses
    Replies: 3
    Last Post: 12-13-2012, 01:16 PM
  3. Igen 3 volume and issues
    By staff-lew in forum Xerox iGen3 & iGen4 Digital Presses
    Replies: 14
    Last Post: 04-09-2012, 11:16 AM
  4. IGEN 3 & 4 : Fuser Oil issues....
    By kdjo58mass in forum Xerox iGen3 & iGen4 Digital Presses
    Replies: 5
    Last Post: 11-04-2011, 09:23 PM
  5. Ghosting
    By sbaylor in forum DI Presses
    Replies: 7
    Last Post: 11-08-2010, 12:26 PM